Wednesday, 18 February 2015

Peace 😃

Because i haven't write in such a long time.

Thursday, 24 July 2014

27 Ramadhan :)

Assalamalualaikum. Happy 27 Ramadhan !! Kejap je masa berlalu. Nak habis dah puasa :'(
Aku tak tahu kenapa aku rajin sangat nak menulis. hmm. menulis suka suka. tak da kerja. 

Jiah balik hari ni. Nak pergi ambil die. yeay.. first time drive nak pergi skolah die. harap2 selamat semuanya. aku lesen lama ada dah. tapi lama sangat tak bawa kereta. alhamdulillah, puasa ni abah beli kereta. barau seminggu kereta tua ada kat rumah. suka memang suka, dapat drive, bawak mak. tapi entahlah.. aku takut along marah. tak tau nak berdepan dengan die macam mana. takut. cuak semua ada. dia tak tahu abah beli kereta ni. aku tak tau ah nak cakap macam mana kat dia. tapi pikir2 balik, nampak sangat abah lebihkan aku dalam hal ni, bukan aku mintak pun. serius. tak mengaharap. entahlahh. konklusinya  takut cuak semua ada. aku takut benda ni akan ruin raya tahun ni... 

hmmm.  abah. murah rezeki dia tiap kali raya. ade je benda baru. dia beli kereta so that, aku tahu bawa, boleh bawa mak ke sana sini. nanti bila aku dah betul2 mahir, boleh lah aku ajar mak pulak. bersyukur sebab abah ada masa nak ajar aku drive tiap2 petang before berbuka. bukan senang abah nak luangkan masa. so aku bersyukur gile. serius aku nak terer gile memandu. tak nak susahkan abah. tak nak susahkan orang lain. n paling penting tak nak biar along dok sindir2 aku lagi. penat dah berhadapan dengan orang yang kuat jeles ni. honestly, aku kesian  kat along. dia tak dapat apa yang aku dapat pada 19 y/o. abah belikan dia kereta raya tahun lepas. aku takut dia pikir aku pulak yang mintak abah kereta sebab abah bagi dia kereta. ntahhlah. serius aku takut nak jumpa dia.. 

I hope everything will be fine today and the day after. Please ease my day. 


Thursday, 17 July 2014

My next destiny :)


Assalamualaikum and happy fasting peeps:) 
 Alhamdullillah, i received offer letter to main campus in Kuantan yesterday evening. 
All praise to Allah for giving me this golden opportunity to pursue my study. 
i got my dream course and  i was so happpyy :) 
Insyaalah, i'll become a member of IIUM Kuantan this september. 
cant waitt. i am so bored staying at home. 
less than two months from now. yeayy. 
now i'm just waiting for JPA online scholarship application.
 I hope i'll get it. 
Insyaallah.


So, i'm gonna live with math for the rest of my life. 
never being regretful of making this important decision.
people always say that i didn't take full advantages of being myself.
you have good result but you didn't choose course that suits you.
but hey. it's me who decide my future. it's my future not yours.
i didn't want to stop studying just because i cant adapt with the course.
it has been cleared enough that i don't like the subject. 
so how am i supposed to learn it??
it was not because i 'can't' get the course.
it was just because i really really don't want it.

I'm happy to make decision of taking this course.
I've love math since my childhood time.
To be honest, choosing a major is very important.
Me, myself really think a lot about it.
Your choices will determine your future.
I don't want to ruin my future like what happened before.
Just because a choice, it'll change everything.

What important now is, i need to perform well.
That's all.
InsyaAllah.



Tuesday, 15 July 2014

CFS storyy :)


Yippiie. Officially, i have graduated from Centre of Foundation Studies IIUM last May. Alhamdulilah, i manage to get one year program which is different compared to my other IIUM mates because mostly they spent two years or one and a half year in CFS. If anyone of you has read my post before this, i'm sure that you  notice that i have mentioned about  English Placement Test and Arabic Placement Test. Alhamdullilah i exempted both tests so i don't need to learn English and Arabic anymore and therefore i got one year program.  

Perasaan aku bila dapat one year program? hmm mula mula happy gila nak mati. memang best! yelahh, kau belajar tak lama berbanding orang lain yg dapt dua tahun or setahun setengah. And kau rasa macam hebat gilee. Semua orang macam puji-puji. Benda tu yang buat aku happy! HAHAhAA. hmm . Takde lah rasa hebat sangat. Basically, orang selalu kata yang buadak setahun ni streeess memanjang sebab jadual packed gila nak mati, rasa macam takde life kat cfs ni, exam kene score habis, tido malam x cukup n macam2 lagi. Apa yang aku rasa? aku x rasa semua benda tu. aku x stress langung. jadual memang packed tp Alhamdullialah aku masih boleh control diri. timetable yg packed tu buat aku x rasa bosan duduk cfs. Paling packed rasanya masa sem 1 and sem 3. kelas mula pukul 9 habis pukul 6. sem paling best sem 2. ni short semester so aku ambil dua subjek je. memang banyak masa terluang. so aku memang berjoli habis. ! hahahah. 

Exam? Alhamdulillah aku dapat apa yang aku target. Before this aku memang dah aim apa yang aku nak. so aku kene dapatkan. alhamdulliah all my effort is valuable. aku bukan jenis oraang yang belajar 24 jam. ade je masa aku keluar berjalan, layan movie tido n lain2 lagi selain belajar. ap yang aku buat tuk sentiasa ada kat landasan yang betul during my study ? dalam kelas lecture ajar aku akan cuba fokus 100%. hmm mungkin ade je kelas yg aku main main macam kelas BTQ n RIM. ni dua-dua kelas agama. so macam mengantuk sikit. so untuk taknak bagi aku tidur , aku main phone. hahhahahah. aishh ni benda yg paling tak baik aku buat kat dalam kelas. so jangan ikut ye semua hihihi. dah habis kelas, hmm, lagi bila dah nak exam tu, jgn buang masa sangat, aku studiess jee. buat past year questions and masuk dewan exam dengan penuh tawakal. alahamdulilah nerkat usaha and doa dari semua. aku dapat dean list every semesterr !

okayy sampai sini dulu. nanti aku sambung tulis :D

Classmates :D







Long Time No See


It has been a year since i last updated my blog. 
Like seriously ??  
HAHAHAHAHA. 
Okay, lets update it now!!

turn around and smile :D